Publicat: 24 februarie 2014, ultima actualizare: 1 aprilie 2014

BALUL ARHITECȚILOR 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Bal 2014

Uniunea Arhitecților din România, împreună cu Ordinul Arhitecților din România - Filiala București, au deosebita plăcere de a vă invita la BALUL ARHITECȚILOR 2014. Evenimentul are loc pe data de 1 martie a.c. la Restaurantul Cercului Militar Național din București, începând cu orele 20.

Cu o tradiție de peste un secol, Balul Arhitecților este un eveniment anual care celebrează arhitectura. Ideea de bal al arhitecților a fost lansată în anul 1891, odată cu înființarea primei Societăți a Arhitecților din România. Ediția de anul acesta celebrează așadar 123 de ani de la momentul apariției breslei arhitecților în țara noastră.

În programul artistic al Balului sunt incluse momente muzicale semnate de Trio Fuzione, Daniela Stoleru & George Costescu (muzică ușoară/dans) și Carla Șerban (operă) dar și momente coregrafice deosebite asigurate de trupa de balet Fundația Contessina.

Având în vedere că numărul de locuri este limitat (300 de persoane) participarea la bal se va asigura în ordinea înscrierilor la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România din str. Jean Louis Calderon, nr. 48, sector 2, București.

Taxa de participare este de 80 de ron pentru arhitecții pensionari, 150 ron pentru cei activi și 200 ron pentru invitații acestora (care nu sunt arhitecți)


În ziua desfășurării Balului, între orele 10-14, la parterul expozițional al UAUIMB, vor avea loc dezbaterile din cadrul evenimentului științific având ca temă "Principii de elaborare a Planurilor Urbanistice Generale" (organizat în parteneriat cu Asociația Profesională a Urbaniștilor și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu" București).
Dezbaterile vor fi precedate de
vernisajul expoziției de proiecte care va avea loc vineri, 28 februarie la ora 18 (tot la parterul expozițional al UAUIMB).


Dată începere: 1 martie 2014; Ora: 20.00

Locul desfășurării: Cercul Militar Național din București, Restaurant (Bulevardul Regina Elisabeta 21)

Dress code: Black tie (Formal)

Taxă participare 80 ron - 200 ron

Înscriere participare la 0721.130.678 (Amalia Năstase)

Eveniment sponsorizat de:


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc