Publicat: 3 februarie 2016

125 de ani de la înființarea breslei - invitație la simpozion și la Balul arhitecților, 26-27 februarie 2016

Stimați colegi,

Uniunea Arhitecților din România împreună cu Ordinul Arhitecților din România vă invită să participați la cele două manifestări organizate cu ocazia aniversării a 125 de ani de la înființarea breslei.

SIMPOZIONUL organizat de Uniunea Arhitecților din România și Ordinul Arhitecților din România privind “Celebrarea a 125 de ani de la înființarea Societății Arhitecților din România” va avea loc în data de 26 februarie 2016, începând cu ora 10.30 la Aula Bibliotecii Centrale Universitare București.

BALUL ARHITECȚILOR din 2016 va avea loc în data de 27 februarie 2016 la Restaurantul Cercului Militar Național din București, începând cu orele 20.00.

Vă reamintim că Balul Arhitecților, cu o tradiție de peste un secol, a fost organizat pentru întâia oară în 1891, anul înființării Societății Arhitecților din România și dealungul timpului a fost onorat de o participarea numeroasă a arhitecților vremii.

În acest an taxele de participare la bal sunt:

Înscrierile membrilor Uniunii se pot face începând cu data de 28 ianuarie 2016 la Dna. Amalia Năstase, telefon 0737 017 788, e-mail n_amelie@yahoo.com.Taxa de participare se achită la Centrul de Cultură Arhitecturală – Uniunea Arhitecților din România din str. Jean Louis Calderon nr. 48, sect. 2 București, până în data de 24 februarie 2016, zilnic între orele 10.30 – 15.00.

Membrii UAR din provincie își vor anunța dorința de participare la Dna. Amalia Năstase, telefon 0737 017 788, și pe e-mail la Dna Cătălina Neagu, uar_contact@yahoo.com, unde vor specifica dacă doresc și cazare, urmând să achite taxa în ziua Balului.

președinte UAR,
dr. arh. Viorica Curea

vicepreședinte UAR,
prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc