Publicat: 12 martie 2018

BALUL ARHITECȚILOR 2018 - organizat la Craiova, 19-22 aprilie 2018

Foto preluata de pe https://3minute.net/evenimentul-anului-2017-craiova/

PROGRAM CULTURAL ÎN ANUL EUROPEAN al PATRIMONIULUI, organizat la Craiova în perioada 19-22 aprilie 2018 de către Uniunea Arhitectilor din Romania prin Filiala Euroregională Sud-Vest Oltenia. Programul include și BALUL ARHITECȚILOR. Acestor evenimente se alătură, ca in fiecare an, Ordinul Arhitectilor din Romania.

Anul 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural este marcat de evenimente prin care se permite cetățenilor europeni să se apropie mai mult de patrimoniul lor cultural.

Tema Programului Cultural organizat la Craiova este PATRIMONIUL NATIONAL CONSTRUIT IN COLAPS

Vezi Program Cultural si Bal 2018.pdf programul pentru perioada 19-22 aprilie

Numarul locurilor pentru Programul cultural si Balul Arhitectilor este de 150.

Contributia pentru dineul festiv din data de 21 aprilie 2018 este:

1.     150 lei pentru arhitectii activi;

2.     80 lei pentru arhitectii pensionari;

3.     50 lei pentru studentii la arhitectura;

4.     200 lei pentru insotitori (nearhitecti)

Inscrierile se fac la Uniunea Arhitectilor din Romania, pana la data de 25 martie 2018 la:

Sandra Iordache – tel. 0744 472 774, e-mail sandraiordache@yahoo.com

Plata contributiei pentru dineu de face in contul Uniunii Arhitectilor din Romania, cod fiscal 8236717, cont RO 04 BRDE 410S V208 5861 4100, deschis la BRD Academiei, cu specificatia contributie Balul Arhitectilor.

TRANSPORTUL:

Deplasarile documentare prevazute in program se vor efectua cu autocarul, care va pleca din Bucuresti si se va intoarce in Bucuresti. In functie de solicitari, Uniunea Arhitectilor va contracta numar suficient de mijloace de transport. Participantii pot efectua deplasarea de la locul de domiciulu si inapoi cu orice alt mijloc de transport (tren, masina personala) pentru care isi vor achita costurile aferente.

CAZAREA:

Hoteluri:

1.    „RAMADA” – 4 stele, cu mic dejun, acces la Urban Oasis Spa, parcare auto

2.    „5 Continents”- super, pe str. Mitropolit Firmilian, nr. 1, casa Pretorian-monument istoric – 4 stele – la 450 m de Ramada, langa sediul Mitropoliei Oltenia. Daca vor fi solicitari, vom negocia si transmite imedial. Au parcare proprie.

3.    Hotel „Euphoria” – 3 stele la 250 m. de Ramada, pe str. Iancu Jianu, nr. 6, au parcare pe strada

4.  Hotel „casa DAVID” – 3 stele – la 150 m de hotel RAMADA, str. Stefan Cel Mare, nr. 18, au parcare

Pentru alte hoteluri vom trimite lista cu preturile negociate, daca sunt solicitari.

Pentru procesarea rapida a datelor, va rugam sa completati  Formular de inscriere.doc  care va fi transmis pe adresa de e-mail sandraiordache@yahoo.com

Toti cei interesati vor fi informati in cel mai scurt timp cu toate noutatile sau, dupa caz, cu orice modificare a datelor din prezentul comunicat/anunt

Informatii suplimentare certe pot furniza:

Dl arh. Pavel Popescu, presedintele comistetului de organizare – tel: 0727 758 119, e-mail uar.oltenia1@gmail.com

Dna Sandra Iordache, consilier cultural UAR – tel: 0744 472 774, e-mail sandraiordache@yahoo.com

Comitet de organizare

Presedinte

Arh. Pavel Popescu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc