Publicat: 11 decembrie 2017

Fundația Transylvania Trust vă invită la Castelului Bánffy din Bonțida, la curs practic de instruire în restaurarea patrimoniului construit

APEL LA PARTICIPARE

Stimată Doamnă, stimate Domn!

Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida, vă invită să participați, între 29 iulie și 11 august 2018, la un curs practic de instruire în restaurarea patrimoniului construit organizat la castel.

Fundația Transylvania Trust organizează cursuri practice din 2001, încercând să soluționeze lipsa de profesioniști și muncitori calificați în domeniul protecției patrimoniului construit. Până în prezent am avut în jur de 2500 cursanți din 26 de țări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franța, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Regatul Unit, Statele Unite, etc.).

Cine poate participa?

Cursul internațional este destinat în special studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat de asemenea muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu, dar și altor persoane care sunt interesate de restaurarea monumentelor istorice.

Beneficiile cursului

În decursul celor două săptămâni veți avea prilejul:

La finalul taberei de restaurare cursanții vor primi un certificat de participare (recunoscut ca și practică universitară – în cazul studenților).

RegistrationForm_RO.docx

Structura cursului

1. Zidărie, restaurare de bolți (9 zile), tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc, marmorino –2 zile),

2. Pietrărie,

3. Tâmplărie tradițională și restaurare mobilier vechi.

Detalii privind înscrierile

Înscrierile se fac online, completând și trimițând formularul atașat pe adresa bhct@transylvaniatrust.ro.

Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Taxa de participare este 200 Euro/participant/tabără, iar pentru studenți 150 Euro/participant/tabără (sumă care reprezintă contribuția participanților la instruire, cheltuielile de cazare și masă la castel).

Termenul de înscriere este 1 martie 2018.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieți-ne pe adresa: office@transylvaniatrust.ro sau pe bhct@transylvaniatrust.ro.

Cu stimă,

BERKI Timea                                                                                                                    MATE Istvan-Matyas

Coordonator program                                                                                             Asistent program

Fundația Transylvania Trust                                                                               Fundația Transylvania Trust

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc