Publicat: 15 mai 2018

Uniunea Arhitecților din România are plăcerea să vă invite să participați la evenimentul de lansare a Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, Ediția a XIII-a, în data de 22 mai

Uniunea Arhitecților din România are plăcerea să vă invite să participați la evenimentul de lansare a Bienalei Naționale de Arhitectură  2018, Ediția a XIII-a, în data de 22 mai.

Tema din 2018 a celui mai prestigios eveniment de arhitectură din țară este „100 de ani de arhitectură în România”. 

Tema din acest an promovează recuperarea tradiției și dialogul ei cu modernitatea. Redefinirea spațiului urban, propunând soluții în pas cu noile tehnologii, toate concretizate în proiecte a căror miză este viitorul. Timp de o lună vor avea loc dezbateri de idei, evenimente în care arhitectul se va întâlni cu comunitatea.

Iată doar o mică parte din ceea ce își propune în acest an, Bienala Naționala de Arhitectură, în cele 11 secțiuni ale sale: 

care se vor desfășura pentru prima dată simultan, în 8 orașe din țară - București, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș. 

În jurul expoziției-concurs va fi organizată o suită de alte evenimente conexe - conferințe, expoziții, dezbateri profesionale, lansări de carte, evenimente culturale care pun în evidență legăturile arhitecturii cu arta fotografiei, filmului și a teatrului și care vor atrage nu numai profesioniști, ci și un public foarte larg. 

Programul evenimentului de lansare din 22 mai 2018 este următorul:

ora: 11:00    

ora: 11:30    

ora: 16:30   

·      va fi prezentată în premieră identitatea vizuală a acestei noi ediții inaugurale;

·      va fi lansat oficial concursul național de arhitectură;

·      vor fi anunțate orașele participante, gazde ale secțiunilor intrate în concurs și a evenimentelor conexe specifice acestora; 

De asemenea, se vor purta discuții cu organizatorii despre noile secțiuni intrate în concurs, despre calendarul evenimentelor, despre amploarea națională a desfășurării concursului. 

Pentru prima oară în istoria acestui eveniment alături de București, înca 7 orașe vor găzdui secțiuni ale BNA precum și evenimente culturale care să aducă un public cât mai larg. 

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994 de către Uniunea Arhitecților din România.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc