Publicat: 30 mai 2018

Bienala Națională de Arhitectură ediția a XIII-a, 2018: 100 de ani de Arhitectură în România a fost selectat ca fiind relevant a se desfășura în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018

2018 este Anul European al Patrimoniului Cultural (European Year of Cultural Heritage - EYCH 2018).

Obiectivul general al Anului este de a încuraja împărtășirea și aprecierea patrimoniului cultural al Europei, de a crește gradul de conștientizare al istoriei și al valorilor comune și de a consolida sentimentul apartenenței în spațiul european comun.

Este o onoare pentru Institutul Național al Patrimoniului să vă informeze faptul că proiectul Bienala Națională de Arhitectură ediția a XIII-a,2018: 100 de ani de Arhitectură în România a fost selectat ca fiind relevant a se desfășura în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

Puteți găsi lista evenimentelor și a proiectelor selectate pe site-ul oficial dedicat.

Uniunea Arhitecților din România a primit acordul de a utiliza identitatea vizuală a EYCH pentru proiect deoarece acesta contribuie la atingerea a unul sau mai multe obiective ale acțiunii europene, după cum este prevăzut în Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 mai 2017 privind Anul European al Patrimoniului Cultural 2018.

www.uar-bna.ro 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc