Publicat: 5 septembrie 2017

BUCHAREST PHOTOFEST, 28 septembrie în Calderon 48, ora 18.00

Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit, Bucharest Photofest îsi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Cele peste 35 de evenimente de anul acesta - expoziții, proiecții de filme, dezbateri, workshopuri și prezentări de portofoliu - vor crea o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală din care nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau iubitori de fotografie. 

Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 25 septembrie – 8 octombrie și evidențiază artiștii și cultura din Suedia iar tema este fotografia documentară. 

Împreună, ne vom bucura de prezența unor artiști de anvergură internațională ce vor veni din Canada, Suedia, Fâșia Gaza, S.U.A., Germania, UK, Franța, Cehia sau Israel și care își vor expune lucrările și-și vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.   

Bucharest Photofest e despre vizual, despre expunere la mai mult frumos decât de obicei. Despre reacție și schimbare a modului de a vedea, despre educație vizuală.

Bucharest Photofest nu e doar despre fotografie, ci este un festival total al bucuriei vizuale! 

Spații/parteneri: Muzeul Național de Artă al României, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Institutul Ceh, Journey Pub, Cărturești Verona, Cărturești Carusel, Expirat Halele Carol, Centrul de Cultură Arhitecturală, ș.a.

http://www.bucharestphotofest.com

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc