Publicat: 15 ianuarie 2019

Lansare de carte: Bucureștii. Lumea - Augustin Ioan, 15 ianuarie, ora 18.00 în Calderon 48

Bucureștii. Lumea - Augustin Ioan
Așa a fost să fie, am umblat mult, mai ales după 1989; fie cu bursele de cercetare și de studiu, fie invitat să vorbesc la felurime de școli de arhitectură, dar nu numai (acum predau, de pildă, și la un colegiu teologic american, iar în SUA am vorbit adeseori la departamente de studii slave, unde greșit este adăugată, dacă este, cultura română, în vreme ce, la Oxford, am fost un an arondat facultății de istorie).

Deocamdată, nu am fost mai la est de Ierusalim și de Ankara. Mai la vest de Seattle, San Francisco și Los Angeles nu am ajuns, nici mai la sud de Joal, în Senegal, iar la nord (dar, la drept vorbind, și est) – stă ca reper Moscova. În unele locuri am stat, adunat zi la zi, ani (Cincinnati, OH), sau măcar luni bune (Budapesta). Calculasem, la un moment dat, că, mai mult de trei luni, am stat în aproape douăzeci de apartamente sau case, iar hotelurile nu le-am mai numărat. Nu e de mirare că mă visez adeseori, coșmaresc, că nu am cameră la cămin (am fost căminist șase lungi ani de viață), sau că nu am unde pune capul peste noapte. Și țara mi-am vizitat-o îndelung, poate nu atât de temeinic pe cât mi-aș fi dorit, dar, în orice caz, orașele cu facultăți de arhitectură le știu bine, iar Brașovul și Sinaia îmi sunt ca acasă.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc