Publicat: 26 martie 2019

Invitatie Building Home 2019

Viziuni și concepte rezidențiale din 12 țări în programul Building Home 2019

Viziuni și concepte rezidențiale din România, Indonezia, Polonia, Serbia, Grecia, Spania, Italia, Monaco, Portugalia, China, Germania și Bulgaria vor fi prezentate pe 11 aprilie la București în cadrul primei ediții Building Home - International Good Living Forum.

Building Home abordează standardele locuirii din multiple perspective, cu exemple concrete de buna practică, prezentări de proiecte rezidențiale și de soluții pentru creșterea calității spațiilor de locuit.

Agenda evenimentului este structurată în 5 sesiuni astfel: 

Sesiunea 1 - Casele în care locuim. Sesiune de dezbatere, cu focus pe sectorul rezidențial din România: calitatea și costul locuirii; strategia națională a locuirii; locuirea inteligentă; certificarea construcțiilor rezidențiale; locuințele verzi; finanțarea dezvoltărilor rezidențiale; ghiduri pentru dezvoltatori și cumpărători; soluții integrate de construcții. Participă reprezentanți ai investitorilor, dezvoltatorilor, constructorilor, arhitecților și ai Ministerului Dezvoltării.

Sesiunea 2 - Viziuni și concepte rezidențiale. Sesiunea prezintă case din Indonezia, Polonia, Serbia, Grecia, Spania, Italia, Monaco, Portugalia, China, Germania și Bulgaria, premiate recent la importante competiții internaționale. 

Sesiunea 3 - Case din România. Sesiunea prezintă case din România semnate de arhitecți cunoscuți, proiecte distinse la concursurile naționale de arhitectură: Imobil de locuințe pe strada Louis Blanc; Casa Plutitoare etc.

Sesiunea 4 - Dezvoltări rezidențiale din România. Sesiune dedicată ansamblurilor rezidențiale reprezentative din România: Primul Parc Rezidențial - Metalurgiei Park; Vox Vertical Village - “o comunitate verticală”, din Timișoara; Wings din Cluj-Napoca; "102 The Address", din București.

Sesiunea 5 - Masterclass  John Taylor - Luxury Real Estate din Monaco. Fondată în 1864, John Taylor este una dintre cele mai importante companii imobiliare de lux din lume. Aceasta deține un portofoliu de 16 miliarde de euro și operează în prezent în peste 25 de locații world-class. Masterclass-ul este despre cum poți crește valoarea unei proprietăți cu ajutorul arhitecturii și a noilor tehnologii.

Lista speakerilor și agenda preliminară a forumului sunt disponibile pe www.building-home.ro.

Building Home Bucharest 2019 se adresează investitorilor și dezvoltatorilor, constructorilor, arhitecților, designerilor și, într-o mare măsură, companiilor cu soluții, tehnologii și inovații pentru proiectele rezidențiale. 

Printre partenerii principali ai evenimentului sunt nume cunoscute precum Alumil, Assa Abloy, Velux, Knauf Insulation și Alukönigstahl. Forumul este organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), Patronatul Societăților din Construcții (PSC) și Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România (ADIRU).

Structura evenimentului include conferințe specializate, sesiuni de workshop-uri și de business networking, expoziție tematică dedicată companiilor. Informații despre înscriere și participare la adresa de email office@borocommunication.ro.

Building Home este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION, agenție înființată în anul 2015 la Iași, care a realizat până în prezent peste 40 de proiecte de comunicare și evenimente internaționale de mari dimensiuni pentru educație, sănătate, agricultură, ospitalitate și real estate, proiecte care au reunit împreună peste 10000 de profesioniști din 45 de țări. În martie 2018, proiectulSchool + Hospital a fost selectat de către Administrația Prezidențială în programul oficial “România la Centenar”. Recent agenția a primit Premiul de Excelență al Secțiunii Evenimente în cadrul Galei Romanian PR Award 2018, pentru proiectul Romanian Hand Hygiene Days. Următoarele proiecte din 2019 sunt Building Home - International Good Living Forum (aprilie), Întâlnirea Europeană a Medicilor de Famillie UEMO (mai), FORO - International Forum for Reputation in Hospitality (iunie),ROHO - Romanian Hospital Convention (septembrie), DEVO - Forumul Internațional al Marilor Dezvoltatori (octombrie), RALF - Romanian Agriculture Leadesrhip Forum (noiembrie) și Romanian Healthcare Awards (decembrie). Mai multe pe www.borocommunication.roși pe www.facebook.com/borocommunication

Foto © The Cloud Villa, arh. Lukasz Kos, Copyright: HighLite Images from Taipei Taiwan

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc