Publicat: 8 noiembrie 2016

Expoziție „Cetăți din provinciile istorice” joi, 10 noiembrie 2016, la ora 18:00, în Buzunarul Sălii de Expoziție a UAUIM

Stimate Doamne, 
Stimați Domni,

vă invităm joi, 10 noiembrie 2016, la ora 18:00, în Buzunarul Sălii de Expoziție a UAUIM, la deschiderea expoziției cu tema „Cetăți din provinciile istorice”. Anul acesta vom expune publicului, pentru două săptămâni, releveele cetăților Colț, Rupea, Slimnic, Hotin, Soroca și Enisala. 

Evenimentul este parte a proiectului cultural „Camera cu relevee. Digitizarea și documentarea arhivei de relevee DITACP-UAUIM”, beneficiar al unei finanțări din partea Uniunii Arhitecților din România din Fondul „Timbrul Arhitecturii” în perioada aprilie-noiembrie 2016. În cadrul aceluiași proiect a fost realizat și un catalog tematic, în care sunt prezentate descrieri sintetice ale obiectivelor documentate prin relevee.

Vă așteptăm cu drag, 

Echipa proiectului:

Irina Calotă (coordonator), Diana Mihnea, Horia Moldovan și Alexandra Teodor (DITACP)
Anton Ghițu, Ana Jantea, Răzvan Lie, Diana Pătrașcu, Lucia Spînoiu, Claudiu George Trăistaru și Maria Ursică (studenți și absolvenți UAUIM)

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc