Comunicat CNE 2009

In data de 10 octombrie 2009 a avut loc la Bucuresti, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Conferinta Nationala Extraordinara a Uniunii Arhitectilor din Romania. S-a ales noul presedinte al UAR si s-au votat modificari la statut.

Candidatii pentru functia de presedinte au fost urmatorii: arh. Negoescu Toma Alin, arh. Fodoreanu Adrian Doja Ion, arh. Peter Derer, toti trei din Bucuresti si arh. Pavel Popescu din Craiova, Dolj.

In urma numararii voturilor domnul arh. Peter Derer a fost desemnat presedinte cu 357 voturi, ceilalti candidati au obtinand urmatoarele voturi: arh. Pavel Popescu (63 voturi), arh. Negoescu Toma Alin (15 voturi) si arh. Fodoreanu Adrian Doja Ion (9 voturi).

In ceea ce priveste votarea noului Statut al Uniunii Arhitectilor din România, s-a prezentat participantilor Conferintei Nationale un proiect de statut elaborat pe structura Statutului 2004 cu reformul?ri si completari ale Proiectului de statut din 2008. Principalele modificari si completari aduse prin acest proiect privesc cu precadere profilul UAR în raport cu alte organizatii profesionale, forma de organizare in teritoriu si reprezentare a membrilor UAR precum si modul de gestionare si utilizare a resurselor materiale în aceste conditii.

Votarea modificarilor la Statut, alegerea presedintelui U.A.R. si a Comisiei de arbitraj urmeaza sa fie validate la judecatorie si publicate în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc