Publicat: 12 mai 2014, ultima actualizare: 13 mai 2014

Concrete House Launch Party

Invitatie Concrete House Lunch Party

Asociația Română a Tinerilor Arhitecți alături de Lafarge România dau startul Joi, 15 mai, începând cu orele 19:00, evenimentului de lansare a Centrului de Cultură și Inovație pentru Arhitecți "Concrete House". Spațiul, situat pe str. Institutul Medico-Militar nr. 22, în zona Gării de Nord va fi inaugurat printr-o petrecere de lansare cu tema "THE WORLD ACCORDING TO ARCHITECTS".

Concrete House Launch Party aduce împreună arhitecții, tineri și consacrați deopotrivă, reprezentanții instituțiilor prestigioase de profil (Uniunea Arhitecților din Romînia, Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu ș.a.), dar și reprezentanții mediului de business din domeniul construcțiilor.
Evenimentul va fi un prilej de conectare la imaginarul arhitecților faimoși, prin diverse elemente surpriză, fiind totodată susținut cu o expoziție de fotografie și un spectacol inovativ de lumină și culoare. Cei doi inițiatori ai proiectului, A.R.T.A. și Lafarge România vor prezenta misiunea centrului Concrete House. Arhitectul Bogdan Gyemant-Selin, autorul proiectului clădirii care găzduiește Concrete House, va prezenta conceptul spațiului neconvențional, unic în București.

Concrete House este primul centru de cultură și inovație pentru arhitecți, un spațiu care concentrează un număr mare de activități dedicate ridicării calității mediilor profesionale din domeniile ce au drept obiect modelarea și realizarea spațiului construit. Concrete House se concretizează într-un pol de creație, educație și dialog, găzduind o gamă variată de manifestări specifice, fie că vorbim despre cursuri, seminarii și workshop-uri, conferințe sau despre expoziții, ateliere work-in-motion, creative meetings ș.a.

RSVP - Oana Maria Paraschiv, event manager
Date de contact: e-mail oana.paraschiv@adep.ro, tel 0749 199 594
Parteneri: Lafarge România, Sika, Griro, ARTgranit, Edil Kamin, Atelier13, KInnarps, ACRM, Ceresit (Henkel), Hella, Moir Concept-Store
Parteneri media: UAR, OAR, UAUIM, Universitatea Spiru Haret, Designist, Ikedoo, Parametrica, Efden, BDC, Romania Green Building Council, Euroexpo, Bife Sim 2014, Printworks

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc