Concurs de idei si solutii de arhitectura "Locuinta sustenabila", editia a II-a

Va invitam sa va inscrieti la Concursul de idei si solutii de arhitectura "Locuinta sustenabila", editia 2013 (a doua editie) ce isi propune sa aduca in atentia beneficiarilor proiecte de locuinte sustenabile, la preturi accesibile, care sa indeplineasca in acelasi timp standardele moderne de calitate a locuirii.

Participantii pot transmite proiectele in primele zece zile ale fiecarei luni. Proiectele selectate vor fi publicate, in ordinea inscrierii, in revista Bursa Constructiilor.

Concursul este organizat in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania si Asociatia pentru Locuinte Noi.

Un juriu coordonat de UAR va desemna castigatorul premiului Knauf Insulation in valoare de 500 de euro. Pe langa acesta, participantii vor beneficia de abonamente (pe un an) si promovare in revista Bursa Constructiilor, pe site-ul www.constructiibursa.ro si pe site-urile partenere.

Concursul de arhitectura "Locuinta sustenabila" este deschis tuturor arhitectilor interesati sa proiecteze locuinte care sa respecte principiile dezvoltarii durabile. Pot fi depuse proiecte de locuinte (case unifamiliale, case in ansamblu de locuinte unifamiliale, locuinta colectiva, ansamblu de locuinte colective). Proiectele pot fi la nivel de concept sau puse in opera, finalizate recent (2011- 2012).

Proiectele vor fi apreciate tinandu-se cont de calitatea locuintei si a ansamblului rezidential, precum si de utilizarea unor materiale ecologice, materiale eficiente energetic, costuri de constructie cat mai reduse prin folosirea unor solutii sau materiale inovatoare si eficienta energetica, costuri cat mai mici de intretinere ulterioare constructiei presupuse de casa.
Proiectele inscrise in concurs vor fi mediatizate in randul beneficiarilor, al dezvoltatorilor rezidentiali, precum si al producatorilor de materiale de constructii si prestatorilor de servicii pentru constructii pentru a le indica tendintele privind evolutia cererii in acest domeniu.

Pentru fisa tehnica a concursului accesati
http://www.constructiibursa.ro/s=concurs_arhitectura_2013.html

Parteneri: Romania Green Building Council, SunE, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri, Asociatia Industriei Vopselelor din Romania.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc