Publicat: 3 iulie 2018, ultima actualizare: 2 noiembrie 2018

Concurs de soluții concept - reabilitare, reconfigurare funcțională și peisagistică, Grădina Publică - Pitești - amânare termen de predare

Actualizare 2 noiembrie 2018: Colective Premiate.pdf

Actualizare 1 noiembrie 2018: Clasament Concurs Gradina Publica.pdf


Lucrarile participante sunt expuse la Casa Cărții din Pitești pana pe 5 noiembrie 2018.

Termenul de predare se amână de vineri, 12 octombrie pentru luni 15 octombrie, ora 16.00.

Uniunea Arhitecților din România Sucursala Județeană Argeș deruleză un program cultural intitulat  "Implicare, Atitudine, Acțiune".

Prima misiune, ce se desfășoară în cadrul acestui program, este legată de "Grădina Publică" - monument istoric clasificat AG-II-m-A-13401.03.

Încă de la înfiițare într-o cadență, probabil influențată de factorul politic, grădina publică a suferit o serie de intervenții de multe ori nefericite.

Tema concursului permite libertăți absolute, în egală măsură s-a punctat însă ca obiectiv obligatoriu - amplasarea în grădina publică a statuii "Independenței" situată în prezent pe str. Crinului.

Organizatorul concursului este Sucursala Argeș a UAR  în colaborare cu Filiala Teritoriala Arges a OAR.

Secretariatul concursului este asigurat de Sucursala Judeteana Argeș a UAR / Filiala Teritoriala Arges a O.A.R. – mun. Pitesti, bul. I.C.Bratianu nr. 24, et. II, jud. Argeș 

Contact:

argesuar@yahoo.com

secretariat@oar.arges

Telefon 0724 517 477

Desfasurator Concurs Solutii Concept Gradina Publica Pitesti.pdf

Calendar Concurs.pdf

update 3 septembrie - termenul limita de inscriere la concurs s-a prelungit pana pe 10 septembrie

Formular inscriere.doc

Mandescu Pitesti Historia Urbana 2012.pdf

Plan de baza Concurs GP.dwg

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc