Publicat: 13 noiembrie 2019

Ambasada Germaniei organizează un concURS: „Euforia regăsirii” – straie noi pentru ursul berlinez

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului, Ambasada Germaniei invită toți elevii și studenții cu simț și talent artistic din țară la un concURS pentru conceperea si pictarea de straie noi pentru ursul acrobat „Marele Nolle”. Premiul este în valoare de 500 euro.

Tema concURSului este „Euforia regăsirii”, euforia regăsirii dintre est- și vest-germani și dintre Estul și Vestul Europei în 1989, odată cu căderea Cortinei de Fier.

Apoi ursul în straie noi – acrobatul Marele Nolle –  își va găsi locul la intrarea în Ambasada Germaniei.

Buddy Bears, au fost lansați în 2001, ca ambasadori ai toleranței, păcii și înțelegerii între popoare.

În 1989, căderea Zidului Berlinului a dat lumea peste cap și a declanșat o transformare care a cuprins întreg continentul. A fost un moment de ruptură, marcat de perspectiva unui nou început și de euforia regăsirii.

La 30 de ani distanță, Ambasada Germaniei la București își propune să readucă în prim-plan entuziasmul și forța acelor vremuri prin intermediul unui simbol al orașului Berlin – ursul.

La fel ca Germania și România în urmă cu 30 de ani, Marele Nolle s-a dat peste cap și, însuflețit de același elan care a caracterizat vremurile de atunci, vă lansează provocarea de a-l picta și de a reda euforia regăsirii, a unui nou început. Ne dorim ca Marele Nolle să transmită entuziasm și optimism și să ne aducă aminte de energia ascunsă în noi ca cetățeni.

În anexă și în ultimul link de mai jos găsiți toate informațiile legate de înscrierea la concURSul Ambasadei, iar pe pagina de Facebook a Ambasadei puteți viziona filmul cu povestea Acrobatului Marele Nolle. Utilizarea liberă!

https://www.facebook.com/102972786445951/posts/2612448172165054/

https://www.facebook.com/AmbasadaGermaniei/videos/1518562588283887/

https://rumaenien.diplo.de/ro-ro/vertretungen/botschaft/-/2265466

Pentru informații suplimentare: pr-11@buka.diplo.de

----------------------------

191107_Fișă de înscriere_concURS.docx

Comunicat de presa.pdf

Regulament_concURS.pdf

Modelul Buddy Bär.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc