Concurs de fotografie:
„Femeia Arhitect – identitate, percepție

Congresul International al Uniunii Internaționale a Femeilor Arhitect va avea loc la București, în toamna acestui an. Cu acest prilej Uniunea Arhitecților din România invită fotografii amatori și profesioniști să participe la Concursul de fotografie cu tema „Femeia Arhitect – identitate, percepție”.

Desfășurare

Concursul se va desfășura pe 3 (trei) categorii de lucrări:

Categoria A – General: orice fotografie reprezentând o arhitectă, cu menționarea numelui și sursei.

Categoria B – Eseu fotografic: o serie de fotografii (minimum 3 și maximum 5 lucrări), care detaliază tema concursului. Eseul reprezintă viziunea fotografului asupra temei concursului, printr-o selecție unitară și coerentă de imagini care concură la transmiterea mesajului.

Categoria C – Arhiva: orice fotografie reprezentând portrete, fotografii de familie și documente inedite legate de arhitecte de prestigiu ale arhitecturii interbelice și postbelice.

Calendarul concursului:

Lansarea concursului: 3 aprilie 2017
Data limită de înscriere: 30 mai 2017, ora 24:00
Votare pe Facebook: 1 iunie-14 iulie 2017
Data jurizării: 15-16 iulie 2017
Anunțarea participanților: prin e-mail, în perioada 17-20 iulie 2017

Premii: 

Se va acorda câte un Premiu I pentru fiecare categorie de lucrări (A, B, C). Acesta va consta dintr-un sejur de 1 săptămână pentru două persoane, la vila UAR din Sinaia.

Se vor acorda câte 5 premii pentru fiecare categorie de lucrări (A, B, C), constând într-un set de 10 reviste „ARHITECTURA”.

Se va acorda un premiu de popularitate, în urma colectării voturilor de pe Facebook, constând într-un set de reviste din colecția „ARHITECTURA”.

Juriul va selecta cele mai bune lucrări înscrise în concurs, ce vor fi reunite într-o expoziție organizată de UAR, cu ocazia Congresului Internațional al Uniunii Internaționale a Femeilor Arhitect. Participanții ale căror lucrări vor fi selectate pentru expoziție, nefiind premiate, vor primi o mențiune de participare, constând dintr-un pachet de 5 reviste „ARHITECTURA”.

Premiile și mențiunile vor fi înmânate la București, cu ocazia deschiderii Congresului, la o dată din luna septembrie 2017, care va fi anunțată ulterior.

Premianții care nu vor putea participa la festivitatea de înmânare a premiilor vor putea să își ridice premiul de la sediul UAR din strada J. L. Calderon, nr. 48.

Fotografiile câștigătoare și celelalte fotografii selectate vor fi publicate într-un număr viitor al revistei „ARHITECTURA”.

Participanți:

Concursul este deschis fotografilor amatori și profesioniști din întreaga lume, care se pot înscrie în competiție cu lucrări digitale, expediate pe adresa de e-mail uar.concursuri@gmail.com, însoțite de formularul de înscriere.

Exigențe tehnice:

Fotografiile aferente categoriilor A, B și C pot fi alb-negru sau color.

Dimensiunile fotografiilor: latura lungă de min. 4.000 pixeli, 300 dpi, arhivare jpeg max. 5MB. Se admit prelucrări ale imaginii (levels, curves, tones, hue, saturation, brightness, contrast) și este permisă eliminarea punctelor negre, urmelor de praf etc. Lucrările selectate pentru expoziție vor fi printate în format maxim de 40 x 30 cm.

Înscrierea în concurs:

Înscrierea se face prin completarea tuturor rubricilor „Formularului de Înscriere”, acceptarea condițiilor de participare și trimiterea acestora împreună cu fotografiile la adresa de e-mail uar.concursuri@gmail.com

Regulament:

Regulament concurs fotografie Femeia Arhitect.pdf

Formular de înscriere:

Formular inscriere concurs fotografie Femeia Arhitect.doc

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc