Primăria Municipiului Constanța lansează un concurs de solutii mobilier urban/ tonete fructe, legume si flori

Primăria Municipiului Constanță lansează un concurs deschis de idei pentru designul de mobilier urban destinat comercializării de fructe, legume și flori.

Tema de proiectare urmărește amplasarea acestora pe toată raza Municipiului Constanța avand ca obiectiv îmbunătățirea aspectului vizual al orașului cat și modernizarea infrastructurii pentru desfașurarea unui comerț civilizat , la cote cat mai înalte

Se propune realizarea a câte 2 modele tip - chiosc (2 pentru flori și două pentru legume/fructe ), pentru comercializarea de flori și legume-fructe care să se încadreze din punct de vedere arhitectural și urbanistic în peisajul urban al orașului Constanța. (vezi Format)

Beneficiarul acestui concurs de idei nu va fi doar administrația locală ci și orasul în sine împreună cu locuitorii săi, concursul dând astfel posibilitatea participanților să-și manifeste latura artistică pentru a contribui la înfrumusețarea orașului în care locuiesc.

Termenul de depunere al proiectelor este 22 Octombrie 2015.

Sunt invitați să participe la concurs studenți/absolvenți de studii universitare de specialitate ca arhitectura/urbanismul/constructile/artă și alte asemenea

Evaluarea proiectelor se va realiza exclusiv în conformitate cu criteriile de evaluare calitativă stabilite prin tema de concurs în ordinea importanței.

Juriul este format din:

1 Membru reprezentant al Societatății Civile
1 Membru reprezentant al Camerei de Comerț, Navigație și Agricultura, Constanța
1 Membru Direcția Județeană de Cultură Constanța
2 Membrii O.A.R. Constanța
1.Membru Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța
Arh Tănase Elena Luiza - Arhitect Șef Primăria municipiului Constanța
Camelia Dudas - Director Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat al municipiului Constanța, Primăria municipiului Constanța
Urb. Buculeasa Andreea Eugenia - inspector Direcția Urbanism, Biroul Strategii Urbane, Primăria municipiului Constanța

Decizia juriului are caracter obligatoriu pentru autoritatea contractantă.

Premii:

Premiul I - 5.000 euro
Premiul II - 2.000 euro
Premiul III - 1.000 euro


Calendar concurs

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc