Concurs de solutii pentru reorganizarea si amenajarea spatiului public central din Municipiul Ramnicu Valcea

Primaria Municipiului Ramnicu Valcea are initiativa unei investitii de modernizare si reorganizare a unui tronson al spatiului public din centrul orasului pentru finantarea careia sa fie accesate fonduri structurale europene. Se doreste ca lucrarile de executie a amenajarii spatiului public sa demareze in anul 2012. Pentru obtinerea proiectului, promotorul lanseaza un concurs de solutii in doua faze, in limba romana, deschis concurentilor din Romania, statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatia Elvetiana. Concursul este organizat ca o procedura de achizitie publica independenta urmata de atribuirea contractului de proiectare pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic fara publicarea unui anunt prealabil de participare.

Organizatorul concursului este Ordinul Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Filiala Teritoriala Sibiu-Valcea a Ordinului.

Membrii titulari ai juriului sunt: arh. Michael Buck, arh. Stefan Ghenciulescu, reprezentantul OAR, arh. Tiberiu Florescu, reprezentantul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu" Bucuresti, arh. Peterffy Miklos, arh. Cristinel Vlad, arhitectul sef al municipiului Ramnicu Valcea, reprezentantul promotorului. Membrii supleanti sunt: arh. Doina Negoita, ing. Elena Liliana Mihailescu.

Din punct de vedere financiar, Primaria Municipiului Ramnicu Valcea pune la dispozitie fondul total de premii de 16.500 euro, finantarea serviciilor de proiectare si a organizarii concursului de solutii.

Tema concursului poate fi descarcata aici.

Toate informatiile necesare concurentilor si documentatia de concurs sunt accesibile in pagina oficiala a concursului:
http://oar.squarespace.com/concurs-ramnicuvalcea/.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc