Publicat: 20 aprilie 2023, ultima actualizare: 11 mai 2023

Concursul „Gheorghe LEAHU” pentru tineri arhitecți acuareliști

Arhitectul Gheorghe Leahu a slujit arhitectura românească mai bine de jumătate de secol dar notorietatea sa este unică datorită activității de acuarelist, un prolific și convingător cronicar al orașului, cu ajutorul penelului.

Arhitectura este casa în care trăim cu toții. În toate orașele, în toate satele, în toate clădirile pe care le vedem, toate au în ele, zidit, talentul arhitecților” - Gheorghe Leahu

Concursul este organizat de Uniunea Arhitecților din România și se desfășoară în fiecare an, începând cu anul 2022, iar festivitatea de decernare a premiilor are loc în data de 10 mai, data nașterii arhitectului Gheorghe Leahu, la Centrul de Cultură Arhitecturală din Str. Jean Louis Calderon nr. 48, Sector 2, București, ocazie cu care se organizează și o expoziția tuturor lucrărilor participante la concurs.

Premiile concursului sunt finanțate de doamna Viorica Leahu, soția arhitectului Gheorghe Leahu.

Pentru detalii consultați materialele alăturate:

Înscrieri

Înscrierile se fac depunând materialele cerute de Regulament la sediul UAR, respectiv trimițându-le la adresaa gheorgheleahu@uniuneaarhitectilor.ro (pentru participanți din afara Bucureștiului)

Persoana de contact: Vlad Brătuleanu - 0723693708

Calendar

20 aprilie 2023 - 8 mai 2023, ora 15.00

Înscrieri

9 mai 2023

Jurizare

10 mai 2023

Premiere și vernisaj ora 17.00

10 - 31 mai 2023

Expoziției

Rezultate:

În urma jurizării au fost aleși următorii:

Premiu: Oana Andreea Zamfir - Nostalgie de iarnă

Mențiuni

Vernisaj

Lucrări

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc