Publicat: 11 aprilie 2012, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Conferinta "Arhitectura interbelica in Italia"

Uniunea Arhitectilor din Romania va invita in cadrul Ciclului de Conferinte Profesionale la prezentarea ARHITECTURA INTERBELICA DIN ITALIA sustinuta de prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, marti 24 aprilie 2012, orele 17.00, la CENTRUL DE CULTURA ARHITECTURALA (str. Jean Louis Calderon, nr. 48, Bucuresti).

In urma cu un an, Sorin Vasilescu lansa amplul volum "Arhitectura Italiei Fasciste. 1922-1945" (editura Arhitext), carte ce prezinta sursele ideologice si formale, detaliaza modul in care arhitectura devine "arta de stat" in prima jumatate a secolului al XX-lea si ilustreaza bogat fenomenul.

Profesor dr. arh. Sorin Vasilescu este membru al Uniunii Arhitectilor din Romania, al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania, al Centrului de Studii Palladiene de la Vicenza, membru al Asociatiei Europene pentru Invatamantul de Arhitectura (AEEA), profesor invitat la Facultatile de Arhitectura din Strasbourg, Licge, Chisinau, Milano si Torino.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc