Publicat: 12 martie 2023

Marti, 14 martie, ora 15.00, in Calderon 48 la conferintele "Locuinta sociala din Viena in secolul XX", "Arhitectura post dezastru"

Marti, 14 martie, ora 15.00, in Calderon 48
Prof. Dr. Markus Tomaselli Locuinta sociala din Viena in secolul XX

Prof. Dr. Ikaputra Ikaputra

Arhitectura post dezastru

Prof. Dr. Markus Tomaselli este membru al Camerei Arhitecților și Consultanților de Inginerie din Viena și predă design urban la Universitatea de Tehnologie din Viena. Este șeful Institutului de Urbanism, Arhitectură și Design peisagistic la TU. Viena și profesor invitat în Europa și America Latină.

Profesor la Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta Indonezia, șeful Centrului de Studii în Transport și Logistică, Universitas Gadjah Mada. El a fost implicat la reconstrucția după dezastru, din 2005, lucrează în programul dintre Indonezia și Austria, în arhitectură si urbanism. Prelegere va împărtăși experiența practică în construirea „Adăpostului după dezastru” în Post Tsunami Aceh (2004), Post cutremur din Java (2006), Post erupția Merapi (2010), Post Earthquake Pidie Jaya (Aceh) (2016) și Post Lombok Earthquake (2018).

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc