Publicat: 22 septembrie 2015, ultima actualizare: 23 septembrie 2015

Congresul Național al Patrimoniului Architectural: DE LA ARHITECTURĂ LA PATRIMONIU CONSTRUIT – SECOLUL XX ȘI MAI DEPARTE

Uniunea Arhitecților din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în calitate de coorganizatori, în colaborare cu Uniunea Națională a Restauratorilor de Monumente Istorice, Comisia Națională a Monumentelor Istorice și cu sprijinul ICOMOS România vor organiza, în perioada 24-25 septembrie 2015, a doua ediție a Congresului Național al Patrimoniului Architectural, cu tema: DE LA ARHITECTURĂ LA PATRIMONIU CONSTRUIT – SECOLUL XX ȘI MAI DEPARTE. Evenimentul, pus sub semnul Centenarului Marii Uniri din 1918, va beneficia de patronajul Președintelui României, Excelența Sa, Klaus Werner Iohannis.

Organizatorii acestei manifestări doresc să supună atenției mediului profesional, publicului interesat, administrației publice, precum și deținătorilor/ administratorilor patrimoniului construit din România relația dintre creația contemporană și moștenirea culturală a colectivităților, dintre conservare și dezvoltare, prin dezbateri asupra rolului arhitecților în protejarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, a patrimoniului urban și peisagistic.

Timp de două zile, invitații din țară și străinătate vor participa la un program ce include conferințe, dezbateri – în plen și pe secțiuni – și expoziții, cu intervenții pe tematica anunțată, dar și în domenii complementare: social, economic, legislație, arte vizuale, literatură ș.a.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc