In memoriam arh. Constanta-Aurora NISIPEANU

Cu toții ajungem, până la urmă, în  fața lui Dumnezeu, care ne judecă pentru faptele și greșelile noastre, unii mai devreme, alții mai târziu.

Pe cei mai buni dintre noi, Dumnezeu îi alege și-i cheamă la El. Așa a fost și colega nostra, din Filiala noastra, Sud – Vest Oltenia a Uniunii Arhitectilor din Romania, arhitecta Constanta-Aurora NISIPEANU, din Drobeta Turnu Severin, care a plecat, pentru totdeauna, într-o lume, mai dreaptă, miercuri 15.03.2023.

S-a nascut in Rm.Valcea, la 30.07.1947

A fost un om cu un rar bun simț, educatia de acasa, un arhitect de frunte al breslei noastre, un pasionat al activităților noastre culturale.

Pe toate le-a realizat cu drag, cu multa pasiune și responsabilitate, acolo unde a activat, la Primaria orasului Drobeta Turnu Severin, sau in Institutul de Proiectari si atelierul dansei, propriu.

A fost absolventa a Institutului de Arhitectura ION MINCU din Bucuresti, promoția 1974.

Toți cei care au cunoscut-o îi vor purta o amintire veșnică.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Vesnica odihna fa-i Doamne, respectatei noastre colege !

Pavel Popescu

arh. CONSTANTA-AURORA Nisipeanu.doc

arh. C.A. Nisipeanu condoleante.doc

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc