Convocarea Conferintei Nationale Extraordinare 2009

In atentia membrilor UAR

Stimati colegi,

Avem placerea de a va anunta Conferinta Nationala extraordinara a Uniunii Arhitectilor din Romania. Evenimentul va avea loc la Bucuresti, in data de 10 octombrie 2009. Se va alege noul presedinte al UAR si se vor vota modificari la statut.

Pentru a participa la aceasta Conferinta, trebuie sa fiti inscrisi in UAR, sa aveti cotizatia achitata la zi (ceea ce puteti face numai pana in data la care anuntati participarea) si sa confirmati prin scrisoare sau mail pana pe data de 20 septembrie 2009 participarea. Aceasta din urma cerinta este necesara pentru a putea estima corect capacitatea salii si a pregati in bune conditii evenimentul.

Confirmarea se va realiza prin depunerea formularului de participare (prin scrisoare, e-mail sau direct la sediul UAR). Puteti participa individual sau prin delegarea unui alt membru pentru a va reprezenta la conferinta. Reprezentantul unui grup (maximum 10 persoane) va trimite la sediul central pana pe data de 20 septembrie 2009 prin mail sau scrisoare tabelul completat si il va prezenta semnat in ziua conferintei. Reprezentantii si persoanele reprezentate nu vor mai depune si formulare individuale.

Candidaturile pentru presedinte si pentru functiile din Comisia de arbitraj se vor putea depune personal sau prin scrisoare pana la data de 29 septembrie 2009. Candidaturilor li se va anexa un CV si o scrisoare de intentie de maximum 1 pagina.

Puteti prezenta amendamente la statut pana pe data de 20 septembrie 2009. Nu vor fi admise amendamente, inscrieri, candidaturi dupa datele indicate.

Propunerea de statut modificat si toate formularele se afla pe site-ul Uniuni, www.uniuneaarhitectilor.ro, pe cel al revistei Arhitectura, www.arhitectura1906.ro, si, sub forma tiparita, la sediul central si la sediile filialelor.

Presedinte interimar U.A.R.
Arh. Stefan Ghenciulescu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc