Publicat: 15 decembrie 2015, ultima actualizare: 16 decembrie 2015

Craii de Curtea-Veche, ediție ilustrată de arhitect Răzvan Luscov

Colegul nostru, arhitectul Răzvan Luscov, ne oferă o lucrare de excepție, nu neapărat de arhitectură, ci un album de imagini al unei lumi apuse cu străzile, casele și personajele ei.

Cartea, de 400 de pagini, a lui Mateiu I. Caragiale, Craii de Curtea-Veche, este ilustrată cu talent și imaginație, din care vă oferim patru secvențe.

Credem că orice arhitect o va aprecia așa cum au făcut-o și oamenii de cultură Mihai Șora și Emil Brumaru:

„Dragă Domnule Luscov,
Superbia desenelor dumneavoastră înseamnă tot (sau Tot; sau T o t u l). De multe ori, n-am privit, într-o carte, decât aceste desene.
Într-o zi, sper să ajung și la cea a lui Mateiu.”
– Mihai Șora

„Dragă Răzvan, am primit cartea! Îți mulțumesc din suflet. E cu adevărat un dar unic!!! Ilustrațiile m-au încântat, luate acum una câte una în textul atât de accesibil, de aerisit... Îți mulțumesc încă o dată...” – Emil Brumaru

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc