Publicat: 5 decembrie 2016

Dealu’ Cerului în meșteșug 2016 – expoziție la Timișoara, 6 decembrie 2016

Expoziție – 6 decembrie 2016  ora 18,30 / prezentare proiect  coordonat  de  arh. Marius  Miclaus

Galleria 28, Timișoara, Brancoveanu 28

Programul ALP (Alternative Learning Program)

Organizator program – Fundatia Archaeus / arh. Marius Miclaus – www.studioarchaeus.ro/fundatia/

Organizator expozitie – GALERIA 28 / Curatori Ovidiu si Marie Jean Badescu

...sub Cerul Dealului, întâmplări bine ticluite…

Dealu Cerului, e cum s-ar fi inversat totul, o formă de relief din lumea pe dos.

Cine și cui aparține?! Si cum ?!

În fire fiind, lucrurile și oamenii se compun.

O pace așează Cerul peste Deal. Iar Dealul crește, devine parte din Cer. O rotunjime bine definită cu contur regulat, fără fisuri. Împreună, tot ce se cuprinde înăuntru stă sub un semn, cel al nevoii de a face, nevoie ce se naște din aceea de a creea. Omul imită frumos pe 

Creator. Acolo, la Căsuț si Casuța, prea-plinul cu care sunt dăruiți inițiatorii, Marius și Cornelia Miclăuș, stă să reverse, să umple, nu să înăbușe, doar să desăvârșească la măsura dată și cerută, LOCUL.

Taina nu poate fi deslușită, doar recunoscută. E de ajuns. Căutătorii de miracole și-ar atinge aspirațiile.  Cei în fire ar recunoaște doar minunea.

Împreună, mereu și mereu, lumea se recompune, nu din întâmplare, nu întâmplător, ci tainic, matematic, înfiorând de pace trupurile noastre de tină și har… În Locul acela se infăptuiește gândul, pe Delul de sub Cer...

– Marie-Jeanne Bădescu , Galleria 28,Timișoara, 1 Decembrie 2016

Parteneri program:

Invitați:

Participanti:

Fotografii:

Dan Purice / Irina Mateescu / Alexandru Danu / Daria Kocsis / Marius Miclaus

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc