Publicat: 23 noiembrie 2022

Dealu Frumos - protejarea patrimoniului între tradiție și contemporaneitate, 24 noiembrie – 16 decembrie 2022, sediul Sucursalei Județene Sibiu a UAR din Piața Mică nr. 24

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” (UAUIM) în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România (UAR) organizează la sediul Sucursalei Județene Sibiu a UAR din Piața Mică nr. 24, între 24 noiembrie – 16 decembrie 2022, (Luni – Vineri, 11:00 – 16:00) evenimentul ”Dealu Frumos - protejarea patrimoniului între tradiție și contemporaneitate”. 

Vom marca astfel încheierea celor două proiecte derulate vara aceasta de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” (UAUIM) la Dealu Frumos, jud. Sibiu: cea de-a doua ediție a școlii de vară ”IMUAU Summer School. Schonberg 2022” și proiectul cultural ”Tradiție și tehnologie – Documentarea digitală a Ansamblului Bisericii fortificate din Dealu Frumos”.

Printre invitați se vor număra reprezentanții partenerilor noștri:
Uniunea Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România, Institutul Național al Patrimoniului, Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Complexul Muzeal Național Astra Sibiu, Muzeul Național al Satului București, Primăria Comunei Merghindeal, jud. Sibiu, Revista Zeppelin, Agenția Națională de presă AGERPRES și desigur, sponsorii noștri: Iconic Wood și Rubio Monocoat România.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc