Deces arh. Diana Arsureanu Bugajewski

Uniunea Arhitectilor din Romania anunta cu profund regret decesul doamnei arh. Diana Arsureanu Bugajewski(31 mai 1949 - 24 martie 2013 - München)
Licentiata a Institutului de Arhitectura " Ion Mincu", promotia 1974, doamna Arsureanu Bugajewski a fost distinsa in anul 1980 cu premiul anual al UAR pentru amenajari interioare si mobilier - restaurant Moscova.
Pasionata de istoria veche a României, este autoarea cartilor TAINA ROMÂNILOR/ 2004 si SUB SEMNUL LUI ZAMOLXIS/ 2010 ( proiect cultural sponsorizat de UAR).
Autoarea unei noi viziuni asupra formarii poporului român prin reinterpretarea unor monumente antice, in special a Columnei lui Traian, arh. Diana Arsureanu Bugajewski a fost cea de a doua arhitecta, dupa Silvia Paun , recunoscuta in lumea istoricilor pentru contributii importante in domeniu.
Nu a incetat nicio clipa activitatea de arhitect proiectant pe care o desfasura cu o probitate profesionala deosebita.

Sincere condoleante familiei.
Dumnezeu s-o odihneasca!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc