Deces arh. Petre Silaghi

Cu profund regret anunțăm că s-a stins din viață, după o grea suferință, arhitectul PETRE SILAGHI (26 mar. 1938 - 11 ian. 2015), membru distins al Uniunii Arhitecților din România.

Absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" din București în 1965, s-a specializat în proiectarea de mobilier și amenajarea interiorului.
A lucrat cu precădere în domeniul turismului și al culturii. În calitate de șef al Atelierului de Mobilier de la I.P. Carpați a coordonat proiectarea de specialitate la numeroase hoteluri de pe Litoral și din marile orașe. A răspuns, de asemenea, pentru amenajarea interioară a multe case de cultură și sedii de protocol din țară și din Capitală (între care Palatul "Cotroceni"). A primit premii ale UAR pentru hotelul "Amfiteatru" Neptun (1972) și "Aurora" (1973) precum și pentru Casa de cultură din Focșani (1978).
Colegii și conducerea UAR își exprimă regretul pentru dispariția sa neașteptată și transmit sincere condoleanțe familiei.

Trupul neînsufletit va fi depus marți, 13 ianuarie, la Capela cimitirului Bellu unde va avea loc înhumarea.

Dumnezeu să-l odihnească!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc