Publicat: 19 iulie 2015, ultima actualizare: 20 iulie 2015

Deplasare documentară – BISERICILE FORTIFICATE DIN TRANSILVANIA

Uniunea Arhitecților din România - Filiala PRAHOVA vă invită, în perioada 11 - 15 august 2015, într-o deplasare documentară în Transilvania, bisericile fortificate din zona Rupea si Țara Bârsei, cu vizitarea Salinei Turda, Cetății Alba Carolina din Municipiul Alba Iulia și Cetății Făgăraș.

PROGRAM
Ziua I - plecarea din Ploiești la ora 8,00, traseu Sinaia, Predeal (popas cafea), vizită Harman, Prejmer, Bod, Halchiu, Sânpetru, Brașov (pauză masă), vizită Codlea și Vulcan, cazare la Bran - Pensiunea A & B 3*.
Ziua II - Mic dejun - vizită bisericile Râșnov, Cristian, Ghimbav și pe drumul spre Rupea - Rotbav, vizită bisericile Maieruș, Ungra, Rupea, cazare în Rupea - Motel Rupea 2*
Ziua III - Mic dejun - vizită bisericile Homorod, Mircheasa, Drăușeni, Fiser, Roadeș, Bunești, Viscri, cazare Motel Rupea 2*
Ziua IV - Mic dejun - vizită bisericile Criț, Cloasterf și Saschiz, plecare spre Turda - vizită Salina Turda, cazare în Alba Iulia - pens. Terra 3*
Ziua V - Mic dejun - vizită Cetatea Alba Iulia, pauză masă pe traseu, vizită Cetatea Făgăraș - Ploiești.


Costul total al excursiei de cinci zile este de aproximativ 550 lei/pers (cazare 4 nopți +mic dejun + transport).

Cazările pot fi cele anunțate sau similar, în funcție de perioadă, număr camere și de posibilitatea de rezervare.
Mesele de prânz și cina se plătesc individual pe traseul vizitelor.
Sunt disponibile 16 de locuri în autocar.
Este necesară respectarea orelor de plecare cu autocarul și a celor pauză/de masă.
După semnarea contractului pentru transport și rezervarea cazărilor, se va transmite prețul final.
Însoțitorii arhitecților vor plăti suma integrală.
Numărul de locuri disponibile este de 16.

NOTĂ:Arhitecții, membrii UAR cu cotizația achitată la zi, pot beneficia de rambursarea sumei de 100 de Euro din costul excursiei. În funcție de opțiunile exprimate la înscriere, excursia se poate decala cu o săptămână, în perioada 17-21 august 2015.

Înscrierile se vor face cu plata unui avans de 200 lei/pers. până pe data de 23.07.2015 inclusiv.
Încasările se fac la sediul U.A.R. Prahova, str. Maramureș nr.12 (orele 10,00 - 17,00) telefon: 0244-525172 - sediu, luni-vineri, între orele 15.00 -17.00 și mobil: 0723.616.106 (președinte), 0743.001.0640 (secretariat).

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc