Expoziție de fotografie arh. Andrei Mărgulescu "Detalii neoromânești în arhitectura lui Petre Antonescu. Exterioare și interioare ale vilelor bucureștene" Fundatia Lowendal sambata 29 octombrie intre orele 17.00

Stimati profesori, colaboratori, arhitecti, prieteni,

Imi face o deosebita placere sa va invit la Fundatia Lowendal sambata 29 octombrie intre orele 17.00 si 18.00 la o prezentare despre cum am inteles si am fotografiat arhitecturile celor sase case bucurestene si neoromanesti ale lui Petre Antonescu in cadrul proiectului ,,Detalii neoromânești în arhitectura lui Petre Antonescu. Exterioare și interioare ale vilelor bucureștene''. 
Prezentarea va avea loc intr-o casa proiectata chiar de Petre Antonescu (casa dr. Ciru Iliescu), acolo unde va voi impartasi cat mai mult din modul in care am construit, fotografiat, postprocesat aceste serii fotografice pentru ca in final, cu ajutorul si prin acestea arhitectura sa poata fi lizibila, integra, revelatoare. 

Va astept cu drag sa petrecem o ora cu arhitecturi si fotografii dar mai ales cu explicatii din culisele mentale si nu numai ale realizarii imaginii. Ne asteapta si o dubla expozitie: de arhitectura si de fotografie de arhitectura. 
In cazul persoanelor care vor participa, evenimentul facebook asteapta si confirmari pentru a ne fi usor sa estimam numarul de locuri necesar de asigurat: https://www.facebook.com/events/1747909515462533/
Evenimentul face parte dintr-o serie mai larga de prezentari si a fost precedat duminica 23 octombrie de prelegerea tinuta de arh. Cristina Woinaroski asupra modului in care a cercetat si relationat arhitectural aceste vile.  
Cu apreciere,
Andrei Margulescu 

Fundatia Lowendal

Adresa: Piata Gheorghe Cantacuzino nr. 1, Bucuresti. 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc