Publicat: 23 noiembrie 2018

Echipa EFdeN, pe podium la primele două probe ale competiției!

Avem motive de sărbătoare! În a 26-a zi de când echipa EFdeN se află în Dubai și în a 5-a zi a finalei oficiale am fost premiați ca vicecampioni mondiali la capitolele inginerie și construcție și ne-am clasat pe locul 3 la sustenabilitate. Competiția presupune 10 probe, dintre care 6 jurizate și 4 monitorizate.

Proba Inginerie și Construcție a avut ca obiectiv evaluarea construcției și sistemelor incluse, inovația, integrarea și implementarea. Echipele au trebuit să demonstreze un nivel ridicat de funcționare al instalațiilor electrice și mecanice. Sistemul structural ales a ajutat și el, luându-se în considerare soluția aleasă și consumul optimizat de materiale.

„O abordare excelentă a proiectării și utilizării strategiilor pasive. Echipa a lucrat la designul casei, astfel încât spațiul exterior s-a integrat complet cu anvelopa casei.”, a fost una dintre concluziile juriului internațional.

Proba Sustenabilitate evaluează modul în care fiecare echipă a reușit să reducă impactul locuinței asupra mediului pe durata ciclului de viață, păstrând în același timp condițiile de confort și sănătate, modul interdisciplinar de proiectare și modul în care folosește strategiile de climatizare.

“Echipa a reușit să ducă mai departe agenda sustenabilității la nivel național. Au reușit să aibă un impact atât asupra copiilor, prin cursuri și workshop-uri, dar și la nivel guvernamental. Ei au demonstrat o abordare sustenabilă a caracteristicilor proiectului, punând accentul pe strategiile active și pasive, dar luând în considerare și fezabilitatea proiectului.“, a afirmat juratul Dr. Kheira Aoul, specialist în sustenabilitate.

Mulțumim companiilor, profesorilor, bloggerilor, vloggerilor, părinților și partenerilor media, tuturor celor care ați crezut în noi și ați ales să ne susțineți! Fără voi nu am fi putut ajunge aici!

Competiția a început cu 14 zile la intensitate maximă!

Supereroii EFdeN au finalizat casa EFdeN Signature în cele 14 zile și au intrat în competiție!

✓ 14 zile

✓ 33 tineri profesioniști

✓ 2 ture

✓ 9 containere

✓ 3 utilaje

Suntem la jumătatea drumului și ne mai lipsesc fonduri pentru a putea acoperi costurile acestei deplasări. Mai avem 21 de zile în Dubai, perioadă în care trebuie să trecem prin celelalte probe ale competiției, să ținem tururi pentru vizitatori, urmând să dezasamblăm prototipul.

Susține-ne!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc