EL și EA arhitecți, marți, 14 februarie 2017, ora 18.00

Buna ziua


Marti va fi "Ziua lui Valentin"... o celebrare importata si poate nu foarte importanta... dar dragostea ESTE importanta. Si m-am gandit sa o celebram, prin arhitectura. Sunt arhitecturi importante facute de cupluri... doi arhitecti, o ea si un el. Exact spre asta va invit, sa exploram impreuna cateva realizari remarcabile din arhitectura lumii unde un el si o ea au lucrat cot la cot... poate ca este o diferenta intre arhitectura unui arhitect, de unul singur / o arhitecta, de una singura, si o arhitectura facuta in doi... ramane sa discutam. Dar un lucru e limpede: daca scopul alchimiei a fost sa uneasca "regele" si "regina", adica "conjunctio oppositorum", atunci e foarte posibil ca o arhitectura conceputa in doi, de un el si de o ea, sa fie mai bogata, mai complexa... nascuta din calitatile si competentele lor aduse impreuna.


Asa cum se spune, prin iubire 1 + 1 > 2.
Va invit asadar de Valentine's Day in Sala Frescelor sa exploram peste 500 de imagini cu o arhitectura, cred, nascuta din dragoste... nu numai dragostea de arhitectura, ci si dragostea dintre autorii ei.


Va multumesc si va astept.
Dan Coma

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc