Publicat: 9 octombrie 2019

E L E M E N T E uitate. Despre arhitectura lui Nicolae Porumbescu. Fotografii arh. Laurian Ghinițoiu, 18 octombrie, ora 19.00, Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107)

Laurian Ghinitoiu folosește fotografia drept un instrument de documentare și înțelegere a mediului construit. Acest proiect se leagă de centenarul arhitectului Nicolae Porumbescu și își asumă o abordare jurnalistică. Munca arhitectului este readusă în prezent prin fotografii noi, în încercarea de a genera o nouă și o altfel de discuție în jurul unei opere complexe, puternice, adulate dar și controversate. Contextul, materialitatea, lumina, oamenii, timpul, scara urbană și cea a detaliului obsesiv, devin elemente ale unei instalații fotografice care își asumă un caracter documentar dar și cel emoțional.

Fotografii: Laurian Ghinițoiu
Design Instalatie: Dorin Stefan Adam, Laurian Ghinițoiu
Organizatori: Uniunea Arhitecților din România, Laurian Ghinițoiu
Vernisaj: 18 Octombrie, ora 19.00
Palatul Știrbei (Calea Victoriei 107)
Deschisă: 19 - 31 octombrie, orele 17.00-21.00)


https://arcspace.com/camera/laurian-ghinitoiu-interview/

Harta si flyer.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc