Publicat: 7 mai 2018

Evenimente APUR mai 2018

Evenimente APUR mai 2018
 Stimați colegi,

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) vă invită să participați la următoarele evenimente organizate în luna mai 2018:

1) Luni, 7 mai: dezbaterea Modele de bune practici privind elaborarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă, ce va avea loc La Firul Ierbii de la ora 18:30. Evenimentul va cuprinde o prezentare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Turda, realizată de doi membri ai echipei de proiect (din partea FIP Consulting): geogr. Marian Istrate și urb. Andreea Toma. Mai multe detalii despre eveniment aici: website APUReveniment Facebook.

2) Joi, 10 mai: conferința The making of collaborative cities, susținută de profesorul Ezio Manzini. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Facultatea de Urbanism - UAUIM și editura Vellant, va avea loc în Sala Frescelor (Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București) începând cu ora 18:30. Mai multe detalii despre eveniment aici: website APUReveniment Facebook.

3) Vineri, 25 mai: continuăm, La Firul Ierbii, dezbaterea cu privire la Un proces de planificare participativă pentru Dâmbovița, începută cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului de anul trecut. Revenim în scurt timp cu mai multe detalii privind acest eveniment.

Vă reamintim că înscrierea la prima ediție a Urban Thinking Festivalorganizată în acest an la Brașov, este posibilă până pe 25 mai pentru tinerii specialiști cu vârsta de până în 35 ani.

Vă doresc o zi bună,
Matei Cocheci - vicepreședinte APUR

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc