Publicat: 2 noiembrie 2017

Evocare arh. Silvia Păun, 23 noiembrie, ora 17.00 în Calderon 48

“Nu există ARTĂ în afara CULTURII’, spunea Silvia Păun într-un articol scris cu mulți ani în urmă.

Ne vom întâlni cu ea și cu gândurile ei, cu cărțile și cu poveștile ei joi, 23 noiembrie, orele 17:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, București.

Vom încerca să o evocăm în tripla sa ipostază de arhitect, arheolog și neobosit etnograf și culegător de folclor.

Figură luminoasă, cu o putere de muncă uriașă, blândă și generoasă, de o bunătate ieșită din comun, Silvia se situează, prin opera sa, după cum remarca academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici “la confluența dintre știință și spiritualitate”. Tot ceea ce a lăsat în urma ei “este o contribuție la ideea că între  știință și religie nu există un antagonism, ci o complementaritate, fiecare având epistemologia ei”.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc