Publicat: 9 noiembrie 2016

Masa rotundă cu tema "Evocarea activității complexe desfășurate de arhitectul Ștefan Balș în domeniul restaurării monumentelor istorice", care va avea loc vineri, 11 noiembrie 2016

Institutul Național al Patrimoniului organizează masa rotundă cu tema Evocarea activității complexe desfășurate de arhitectul Ștefan Balș în domeniul restaurării monumentelor istorice, care va avea loc vineri, 11 noiembrie 2016, începând cu ora 10, în biblioteca Institutului Național al Patrimoniului din str. Ienăchiță Văcărescu nr. 16, București.

Evenimentul este parte a proiectului cultural Restauratori români: arhitectul Ștefan Balș (1902-1994), beneficiar al unei finanțări din partea Uniunii Arhitecților din România din Fondul ”Timbrul Arhitecturii” în anul 2016. 

Cu acest prilej va avea loc vernisajul expoziției dedicate activității de restaurator a arhitectului Ștefan Balș, alături de lansarea website-ului www.stefan-bals.ro și a DVD-ului realizate în cadrul proiectului cultural. 

   

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc