Publicat: 13 august 2014

Expoziție de fotografie ”România din colț în colț” - arh Sebastian Vasiu

Uniunea Arhitecților din România și Asociația Exposure, sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, organizează miercuri, 13 august 2014, ora 17.00, în spațiul expozițional al Centrului de Cultură Arhitecturală al U.A.R., din strada Jean Louis Calderon nr. 48, vernisajul Expoziției de fotografie „România din colț în colț”a artistului fotograf arh. Sebastian Vasiu. Evenimentul își propune redescoperirea și promovarea României, a locurilor pitorești și a oamenilor autentici ai țării noastre.

Expoziția va cuprinde imagini reprezentând câteva genuri clasice ale fotografiei cum ar fi: peisaj, portret sau fotojurnalism. Stilul propriu este în zona fotografiei documentare, instantanee sau pasagere, surprinzând peisaje la momente deosebite ale zilei - răsărit și apus - sau ipostaze inedite ale diverselor personaje, beneficiind de tehnica digitală de ‚developare’.

Sebastian Vasiu este membru al: Asociației Artiștilor Fotografi din România - AAFR, Asociației Bucureștiul Meu Drag - BMD, Photosharp, Uniunii Arhitecților din România - UAR, Ordinului Arhitecților din România – OAR Filiala București, The American Institute of Architects – AIA Washington, Architectural Association School of Architecture – AA London, Asociației A|R|A – Arhitectură|Restaurare|Arheologie și Pro Patrimonio.

Laureat al concursului de fotografie Ochiul Magic organizat de Primăria Municipiului București în Mai 2014 și câștigător al premiului de notorietate al concursului de fotografie de portret Simeze Pe Roți organizat de AnziSoft și Revista Foto4All împreună cu Școala de Fotografie Freelancer și RATB, a mai expus lucrări în cadrul: Expoziției Marea Hoinăreală -2013 și al Expoziției Labyrinth – iulie 2014 – care mai este încă pe simeze în aceste zile.

Mai multe informații despre autor precum și portofoliul fotografic le puteți găsi la: www.aafro.ro/membri/sebastian-vasiu sau pe pagina de fotografie de pe Facebook: www.facebook.com/sebastiaen.photography.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 13-29 august 2014 la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR, strada Jean Louis Calderon nr. 48, de luni până joi, între orele 10.00 - 16.00, și vinerea între orele 10.00 – 14.00, intrarea fiind liberă.


Parteneri media:

Asociația EXPOSURE - promovare a artei și științei fotografice ca mijloc de comunicare, de apreciere a imaginii și de realizare a unor schimburi culturale, oferind acces la informare, educație și dezvoltare artistică tuturor persoanelor interesate de fotografie, încurajând dezvoltarea personală, creativitatea, excelența și comportamentul etic în toate aspectele legate de activitățile pe care le va întreprinde.

Asociația Bucureștiul meu drag - memoria vizuală a orașului : merită să descoperim pentru noi toți și pentru copiii noștri farmecul locului, oamenii și tradițiile care l-au construit, care i-au definit spiritul și care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi! – www.orasul.ro

TV CITY - prima televiziune dedicată în exclusivitate orașului București. Este cea mai importantă platformă de comunicare directă între bucureșteni și societatea civilă, autorități, ONG-uri, instituții de artă, cultură și învățământ, centre sportive și locuri de divertisment. O televiziune regională ce are ca scop implicarea activă a comunității locale în proiecte culturale, educative, sociale, umanitare și sportive pentru dezvoltarea societății civile, a autorităților, instituțiilor și organizațiilor din București. TV CITY descoperă, susține și promovează adevăratele valori ale comunității prin transmiterea doar a informațiilor esențiale pentru locuitorii Capitalei - www.tvcity.ro

FOTO4ALL - a fost fondată în 2011 și a început ca o revistă online de fotografie, în format PDF, care oferă conținut viu, proiecte fotografice creative, prezentări de portofolii naționale și internaționale, sfaturi fotografice și abordari unice asupra fotografiei. În prezent înseamnă însă și creare de conținut în domeniul fotografiei pentru ebookuri și cărți de profil, organizare de expoziții, ateliere și evenimente fotografice, precum și o platformă de promovare a evenimentelor foto și culturale din România, fiind un partener important pentru grupurile și entitățile care activează în acest mediu - www.foto4all.ro

Romania Vie - o pagină de fotografie, o pagină care se adresează tuturor fotografilor profesioniști și amatori din întreaga lume. Romania Vie dorește sa unească în același loc pe toți cei care sunt pasionați de această artă, atât profesioniști, cât și amatori. Mai mult, această pagină publică lucrări (urbanism si arhitectură, fotografie de stradă alb negru și color, fotografie de peisaj și natură, portrete si fine art etc) realizate și de fotografi străini precum și de fotografi români aflați în afara granițelor - https://www.facebook.com/pages/România-Vie/450196871723030?ref=br_tf

Why I Love Romania – pagina de promovare a locurilor deosebite din România. Nu există nicio implicare financiară sau politică. Motivația este doar intenția de a arăta tuturor cât de frumoasă este țara noastră https://www.facebook.com/WhyILoveRomania

Revista Arhitectura - http://arhitectura-1906.ro

Jurnalul săptămânal Palia Expres din Orăștie, jud. Hunedoara - http://www.paliaexpres.ro

Afis expo foto Sebastian Vasiu


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc