Publicat: 17 martie 2015, ultima actualizare: 26 martie 2015

Expoziție de pictură arh. Maria Sumănaru Pavelescu

Centrul de Cultură Arhitecturală al U.A.R găzduiește în perioada 18 - 31 martie 2015, cea de-a șaptea expoziție personală a pictoriței-arhitect Maria Sumănaru Pavelescu,ale cărei lucrări au fost expuse de-a lungul timpului și în alte 14 expoziții de grup..

Expoziția ”Perspective” reunește cele mai recente lucrări ale artistei și relevă atât o evoluție remarcabilă a esteticii și tehnicii dar și o viguroasă prospețime a cromaticii. Maria Sumănaru Pavelescu lansează o fascinantă provocare între arhitect si pictor, prin tablourile care surprind diverse construcții reprezentative, cum ar fi Turnurile Petronas, Catedrala din Reims, Moschee din Istanbul, Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși sau Biserica din Maramureș, dar și prin vibrația originală a naturilor statice și a mărturiilor plastice ale călătoriilor sale în real și imaginar.

Vernisajul are loc miercuri, 18 martie 2015, orele 18.30, la sediul C.C.A din str. J.L. Calderon, nr. 48, sector 2, București.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 18- 31 martie 2015

Intrarea este liberă!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc