Publicat: 9 august 2015, ultima actualizare: 27 august 2015

Expoziție Monumente Uitate 2015: Castele și conace revitalizate

Asociația Arché anunță lansarea expoziției itinerante "Monumente Uitate 2015: Castele și conace revitalizate". Expoziția are ca scop prezentarea unor povești de succes, expuse din punctul de vedere al proprietarilor sau al administartorilor, ce au avut ca rezultat revitalizarea sau reabilitarea unor castele și conace de pe teritoriul României.

Expozița pa fi vernisată în luna august, în cadrul a două evenimnte culturale:

13-16 august 2015
Dorna Art - Festival de artă și cultură urbană
Parcul Central, Vatra Dornei, jud. Suceava
pentru detalii puteți accesa site-ul: www.dorna-art.ro

29-30 august 2015
Barock XIV - Zilele castelului Bánffy Bonțida
Strada Ștefan Emilian, Bonțida, jud. Cluj
pentru detalii puteți accesa site-ul: www.transylvaniatrust.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc