Publicat: 17 ianuarie 2024

EXPOZITIA DE FOTOGRAFIE DORIN RACHMUTH, 06.02.2024 - 17.02.2024, în Calderon 48

Dorin Rachmuth este absolvent al „Institutului de Arhitectură Ion Mincu”, a profesat la București și în Elveția.

Este si fotograf de mare rafinament care si-a facut debutul in 1974 impreuna cu alti doi fotografi, Dinu Lazar si Marius Teodorescu, la sala AAF de pe vremuri.

Asamblajele anexate fac parte din expozitia pe care a avut-o la Fribourg(CH), unde locuieste.

Vernisajul va avea loc joi, 8 februarie, la ora 18.00 în Calderon 48.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc