Publicat: 21 ianuarie 2016

Vernisajul expoziției „Patrimoniu construit în Cartierul Parcul Sub Arini din Sibiu” la Centrul de Cultură al U.A.R. str. Jean-Louis Calderon nr. 48

Joi, 21 ianuarie 2016, la ora 16:00, va avea loc vernisajul expoziției „Patrimoniu construit în Cartierul Parcul Sub Arini din Sibiu” la Centrul de Cultură al Uniunii Arhitecților din România din str. Jean-Louis Calderon nr. 48.

Școala de vară a studenților Facultății de Arhitectură a Universității „Spiru Haret” din București desfășurată în luna iulie 2015 a fost organizată la inițiativa Primăriei Municipiului Sibiu reprezentată de doamna arhitect-șef, dr. arh. Ioana Urdea și a avut drept scop cercetarea și demonstrarea necesității instituirii statutului de zonă protejată construită pentru Cartierul Parcul sub Arini din Sibiu (fosta parcelare Drotleff), recomandat și prin prevederile PUG-ului Municipiului Sibiu/ Regulamentului local de urbanism (2012). Activitatea de cercetare s-a desfășurat în București și în Sibiu și a constat în studierea documentelor existente în arhivele din București și Sibiu și analiza la fața locului a elementelor definitorii unei zone construite protejate, printre care: fondul construit existent (starea clădirilor, funcțiunea, regimul de înălțime, regimul de aliniere, elemente stilistice), parcelarul existent. Concretizarea acestei cercetări este organizarea unor expoziții care militează pentru includerea unora dintre clădirile studiate în categoria de monument istoric.

Prima expozitie a fost deschisă în perioada 03 - 13 decembrie 2015 la Teatrul Național din București.

Coordonatori:
Lect. dr. arh. Sidonia Teodorescu
Lect. dr. arh. Gabriela Petrescu
Lect. dr. arh. Marilena Doina Ciocănea
Facultatea de Arhitectură a Universității „Spiru Haret”

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc