Publicat: 28 noiembrie 2013, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Expozitia "S-a aprins lumina la Conac!" la Centrul de Cultura Arhitecturala

expoziția "S-a aprins lumina la Conac" - Centrul de Cultura Arhitecturala,  2-9 decembrie,  10:00 - 16:00

Grupul Alternativa pentru monumente vă invită la vernisajul expoziției itinerante "S-a aprins lumina la Conac!", la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR, din strada Jean Louis Calderon nr. 48, București, luni 02.12.2013, ora 18:30.

"S-a aprins lumina la Conac!" spune povestea Conacului Neamțu, o clădire de patrimoniu aflată într-un real pericol fizic, fiind marcată de o evidentă criză identitară. Pentru conac, tutunul și usturoiul reprezintă resurse inedite și palpabile care, împreună cu buștenii, lemne de foc, s-au transformat într-un consistent sprijin pentru conservarea pe timp de iarnă.

Expoziția va fi deschisă în perioada 2-9 decembrie, în intervalul orar 10:00 - 16:00. Este a 3-a dintr-o serie de 4 expoziții ce își propun să puncteze că orice inițiativă, oricât de modestă, este binevenită și că există soluții pentru patrimoniu atât timp cât există și interes în a le găsi.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc