Publicat: 18 aprilie 2012, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Expozitie aniversara Gheorghe Leahu

Uniunea Arhitectilor din Romania, va invita la EXPOZITIA arhitectului GHEORGHE LEAHU, la implinirea varstei de 80 de ani. Expozitia va fi deschisa in intervalul 20 aprilie-20 mai 2012intre orele 9.00- 17.00, la Centrul de Cultura Arhitecturala al UAR din strada J. L. Calderon nr. 48, sector 2.

"Viata mea poate fi cunoscuta prin case pe care le-am gandit, le-am proiectat si apoi le-am urmarit sa se inalte, prin casele in care am trait, prin sirurile de case, strazi si orase pe care le-am desenat in acuarela." (arh. Gheorghe Leahu)

Arhitectului Gheorghe Leahu, membru al Senatului UAR, i s-a conferit in 2004 Ordinul "MERITUL CULTURAL" in grad de COMANDOR, pentru contributia deosebita in promovarea culturii, arhitecturii si civilizatiei romanesti, atat in tara, cat si peste hotare.

Link extern recomandat: O viata printre case si culori / arh. Gheorghe Leahu / Arhitectura nr. 2/2011

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc