Publicat: 7 iulie 2013, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Expozitie: Arhitectura Berechet in viziune Berechet. Creatii din Campulung-Muscel

Asociatia Arhitect Dimitrie Ionescu-Berechet in colaborare cu Uniunea Arhitectilor din Romania, prin Uniunea Arhitectilor Bucuresti, filiala sector 3 si in parteneriat cu Fundatia Arhitext design, organizeaza expozitia de fotografie intitulata Arhitectura Berechet in viziune Berechet. Creatii din Campulung-Muscel, ce se va desfasura la Centrul de Cultura Arhitecturala UAR, Bucuresti, str. Jean Louis Calderon, nr. 48, in perioada 16 iulie - august 2013.

Expozitia are un caracter omagial si face parte din proiectul Arhitectura Berechet in viziune Berechet, proiect menit sa readuca in atentia specialistilor si a publicului larg activitatea unuia dintre marii creatori din spatiul arhitecturii romanesti, Dimitrie Ionescu-Berechet (1896-1969). Arhitect sef al Patriarhiei Romane intre 1930-1963, el este autorul a numeroase lucrari de arhitectura bisericeasca si civila, in tara si in strainatate, dintre care un loc de frunte il ocupa biserica Parcul Domeniilor (Casin) din Bucuresti, Caminul si biserica romaneasca de la Ierusalim, Mausoleul eroilor de pe muntele Mateias sau Primaria din Campulung-Muscel.

Expozitia prezinta o parte din cele circa 80 de edificii publice, locuinte particulare, monumente comemorative si funerare, proiectate sau amenajate de arhitectul Berechet in orasul sau natal CampulungMuscel, intre anii 1925-1960. Nucleul actualei expozitii il constituie cele circa 140 de fotografii, purtand semnatura sotilor Cristina si Stefan Ionescu-Berechet, un cuplu deja sudat pe taramul artei fotografice, ce au fost prezentate la prima expozitie din cadrul proiectului nostru, expozitie care a avut loc la Galeria Arta din Campulung-Muscel, intre 7 septembrie si 15 noiembrie 2012 si care s-a bucurat de un real succes.

Nucleul originar a fost imbogatit printr-o serie de completari si nuantari, constand in fotografii de epoca si de reproduceri ale unor planse inedite purtand semnatura arhitectului Berechet, documentatie provenind din arhiva Stefan Ionescu-Berechet.

Vernisajul expozitiei va avea loc marti 16 iulie 2013, ora 17.00.

Arhitectura Berechet

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc