Publicat: 14 decembrie 2014, ultima actualizare: 15 decembrie 2014

Expoziție "dintr-UNA" (editia a V-a) - 16 decembrie 2014

Marți 16 decembrie 2014, ora 14:00 la Centrul de Cultură Arhitecturală din București (str. Jean-Louis Calderon, nr. 48) va avea loc expoziția colectivă a tinerelor cadre didactice din Universitatea Națională de Arte din București, intitulată "dintr-UNA" (ediția a V-a).

Expoziția adună 19 tineri artiști: Georgian BĂRBIERU, Otilia BOERU, Oana BORDEANU, Răzvan-Constantin CARATĂNASE, Sergiu CHIHAIA, Bogdan CIOBANU, Ioana CIOCAN, Liviu EPURAȘ, Felicia IONESCU, Radu MANELICI, Ionuț MARIN, Gabriela MATEESCU, Adrian MEDELEANU, George MIRCEA, Beniamin POPESCU, Alexandra RUSU, Andrei TUDORAN, Răzvan TUN, Mihai ZGONDOIU.

Curatorii acestei expoziții sunt: Răzvan-Constantin CARATĂNASE și Andrei TUDORAN.

Cuvântul de deschidere va fi luat de doamna dr. arh. CUREA Viorica (Președinte al Uniunii Arhitecților din România) și de domnul prof. univ. dr. Cătălin BĂLESCU (Rector al Universității Naționale de Arte din București).

Expoziția este deschisă în perioada 16 decembrie 2014 - 16 ianuarie 2015 și poate fi vizitată de luni până joi, între orele 10.00 - 16.00, și vinerea între orele 10.00 - 14.00. (cu excepția perioadei 20 decembrie 2014 - 5 ianuarie 2015).

Intrarea este liberă.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc