Publicat: 24 octombrie 2016

Expoziție Militza Sion, Atelier, 1-19 noiembrie 2016

Avem onoarea să vă invităm la vernisajul expoziției personale a artistei Militza Sion : ”Atelier”, care va avea loc marți, 1 noiembrie 2016, ora 19:00, la Galeria Romană din București, sector 1, Bulevardul Lascăr Catargiu, nr 1 (Piața Romană).

Militza Sion a profesat arhitectura timp de peste 50 de ani și în paralel s-a dedicat desenului și picturii.
Expoziția „Atelier” prezintă lucrări de pictură realizate în ultimii ani în atelierul propriu construit pe malul unui lac- un loc de liniște și reculegere-temă devenită subiect preferat. În expoziție există și reluările unor subiecte care au preocupat-o dintotdeauna: alcătuiri urbane pierdute în timp și spațiu, orizontul- simbol al hotarului dintre lumi, misterul ascuns pretutindeni sau drumul spre înălțimi, spre lumină. Trăsătura artei sale este o permanentă trecere de la real concret către un expresionism abstract.
La vernisajul expoziției va vorbi criticul de artă Ioana Vlasiu.

Expoziția se va desfășura în perioada: 1-19  noiembrie 2016.

Orar: luni – vineri intre orele 10:00 – 18:00, sâmbătă, între orele 10:00 – 15:00.

Parteneri media: Evenimentul zilei, Jurnalul Bucureștiului și Intell News.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc