Publicat: 15 iulie 2013, ultima actualizare: 26 septembrie 2013

Expozitie Militza Sion - Intre arte vizuale si arhitectura

Uniunea Arhitectilor din Romania va invita la vernisajul expozitiei "Militza Sion - Intre arte vizuale si arhitectura" care va avea loc marti 23 iulie 2013, ora 18:00, la Muzeul Taranului Roman - Sala Irina Nicolau.

”Lucrarile Militzei Sion sunt un argument pentru a spera ca intre arhitectura si plastica, modernitatea nu a trasat o prapastie, ca orasul viitorului nu tine doar de performanta tehnologica fara a pastra nimic din gandul celui care-l deseneaza, din individualitatea gestului.

ORASELE Militzei Sion sunt imaginare, dar „construite" pe cunoasterea temeinica a marilor culturi europene. Locuri din Grecia, Spania, Italia au marcat-o. Ea prefera asprimea reliefului, structurile piramidale, adopta o perspectiva ce o distanteaza de detaliu, arhitectura marcand reperul uman intr-un mediu natural puternic. Prioritate capata in aceasta viziune atmosfera, ce pune in valoare calitatile sale picturale.

TARMURILE sunt între ultimele sale lucrari si aduc in prim plan atmosfera Greciei. Forme puternice, percutante par a fi privite sub lupa. Libertatea gestului sau o descoperim in cromatica, in jocul de hasuri de pe suprafata, in felul in care articuleaza raportul dintre pata de culoare si liniaritate.” (Maria-Magdalena Crisan)

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, din cadrul Muzeului Taranului Roman, pâna pe 11 august 2013, de marti pâna duminica, între orele 10.00 si 18.00.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc