Publicat: 4 aprilie 2024

Expoziția "Femeia care sunt. 7 arhitecte românce" își încheie prezentarea la Santiago de Compostela, cu două conferințe, 8 aprilie, ora 19.00

Expoziția "Femeia care sunt. 7 arhitecte românce" își încheie prezentarea la Santiago de Compostela.

Pe 8 aprilie, la ora 19:00, va avea loc închiderea expoziției, în prezența doamnei Ileana Tureanu, președinta Uniunii Arhitecților din România, și a profesorului Cătălin D. Constantin, de la Facultatea de Litere a Universității din București, profesor de antropologie și editor, care vor ține prelegeri în Aula Magna a Facultății de Geografie și Istorie a Universității Santiago de Compostela.

Cătălin D. Constantin va vorbi despre "Geografii sacre", în timp ce doamna Ileana Tureanu va discuta despre "100 de ani de prezență feminină în arhitectura României".

Evenimentul va fi însoțit de un recital de muzică clasică susținut de româncele Anca Smeu (vioară) și Ionela Ciobotaru (violă), alături de Haruna Takebe (pian), membri ai Filarmonicii Regale din Galicia.

Mulțumim colaboratorilor și partenerilor noștri de la Universitatea Santiago de Compostela (USC) și de la Colegiul Oficial al Arhitecților din Galicia pentru munca lor imensă și cooperarea valoroasă.

Vă așteptăm cu drag!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc