Publicat: 6 aprilie 2017

Frank Lloyd Wright și Dumnezeu, sâmbătă, 8 aprilie, ora 10.30, Sala Frescelor

Care a fost relatia lui F. L. Wright cu Dumnezeu, adica, in ce masura credinta a fost prezenta in opera sa ?

El credea in Natura, cu "N" mare. 


A construit mai multe cladiri cu functie religioasa, si aceste cladiri ni-l arata pe Wright asa cum a fost si este si in alte arhitecturi ale sale.
Nu a fost un habotnic. Credinta, la el, nu a fost dogmatica, ci vie, "non-conformista" chiar. Si asa sunt si cladirile sale dedicate credintei.
Wright a inteles ca daca Dumnezeu a fost / este creativ si daca omul a fost / este facut dupa chipul si asemanarea Sa, atunci si omul trebuie sa fie creativ.
Pentru Wright creativitatea = exuberanta.
Si da, a fost "exuberant" si in arhitectura sa religioasa.
A inventat. A creat. A spart canoane si dogme.
A fost viu.

Va invit spre nimic altceva, decat sa fim VII, contempland si analizand cladirile cu caracter religios construite de F. L. Wright. Acum, in apropierea Pastelui, poate nu e lipsit de interes sa ne punem problema relatiei dintre arhitectura si credinta.

Va multumesc si va astept.
Dan Coma

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc